City Expedition: Lantinská amerika

Publikováno 22.06.2008 v kategorii Gastro. Trvalý odkaz permalink. RSS kanál pro sledování komentářů.

Včera jsme se vydali objevovat krásy latinské ameriky. Ne, že bysme v těchto končinách byli poprvé, ale El Barrio de Ángel je přeci jenom trošku něco jiného než Kuba nebo Mexiko. Restaurace nacházající se přímo na Andělu má mnoho co nabídnout, ale vezměmež to popořadě.

Nevím jak dlouho tato restaurace existuje, ale pokud půjdete od Anděla přímo k Vltavě tak je možné, že vás do restaurace bude lákat latinsko-americky vypadající slečna či mladík stojící na ulici v křiklavém oblečku. Pravda je, že jsem si jich nikdy dříve nevšiml, na druhou stranu je taky pravda, že jsem na Andělu tak rok nebyl. Restaurace se nachází v suterénu a i v letním pařáku je tam příjemně. Velmi příjemně. Prostředí je čiste provedené, hraje klasická latina a čas od času se mezi stoly prohání ladně tančící pár. Posezení je prostě velmi příjemné.

Horší už je to s jídelním lístkem. Nějak nebyl čas na domácí přípravu, takže jsem vůbec netušil co si dám. Nemohl sem si vybrat! Ne snad, že by nebylo z čeho, právě naopak, nejradši bych ochutnal vše. Nakonec jsem neorzhodnost spláchl Granátem a dopadlo to dobře. Jako aperitiv jsme vyzkoušeli destilát s názvem Agwa. Jediné co k tomu můžu říct, že se Agwa zařadila hned vedle patnáctileté slivovice, kterou jsem nedávno koštoval. Špičkové pití, ke kterému patří i velmi zajímavý konzumační rituál.

Brazilský předkrm Salgadinhos aneb 6 kusů pikantních kuřecích křidélek jsou prostě kousky křídel (nikoli celá křídla, takže sem se nepřejedl) s klasickou pálivou salsou. Tohle snad dělají ve všech krajinách stejně. Co mě překvapilo byla velikost porce. Když se řekne 6 křídel, člověk čeká že bude skoro najezen. To by ale neplnilo fuknci překrmu příliš dobře, takže nakonec jsem byl ještě moc rád.

Steak z krkovice marinovaný v koření aji molido mě nakonec z masa oslovil nejvíc. Co lepšího z grilu než krkovičku, že ano? Vybrat přílohu bylo taktéž težké a já nakonec zkusil Smetanový špenát s česnekem. Dokonalost sama. Krkovička byla vevnitř šťavnatá a na porvchu hezky do zlatova. Maso se skoro rozpadalo a taktéž koření bylo výborné. Ale ten špenát! Pokusil bych se jeho chuť popsat, ale to se prostě musí zažít. Prostě nádhera, dlouho dlouho jsem nic tak dobrého nejedl.

Jelikož porce byli tak přeně odměřené, zbylo místo i na testování dezertů. Domácí pudink s karamelem skutečně není pudink na čeksý způsob. Jedná se o klasický pudink (rozuměj koláč) s porcí karamelu. Pudink jako takový má velmi jemnou chuť a v kombinaci s čestvým karamelem dává dohromady chuťový koncert, který pohladí snad v celém trávícím traktu. Skutečná lahůdka nakonec.

Závěrem bych se asi ještě měl vyjádřit k obsluze. Pozornosti nám bylo věnováno tak akorát a všechno probíhalo bez sebemenších zádrhelů. Pánům číšníkům a kuchařům patří za celý večer upřímné díky. El Barrio de Ángel je vskutku perfektní místo, kde najdete dobré jídlo a velmi příjemné prostředí.

 

Komentáře

 
Zatím zde není žádný komentář.
 

Přidej komentář

 
Povinná pole jsou vyznačena tučně.