Polosladká panenka

Publikováno 28.03.2009 v kategorii Recepty. Trvalý odkaz permalink. RSS kanál pro sledování komentářů.

Celý týden jsem měl spoustu nápadů. Pád vlády, hospodářská krize a podobné blbosti. Místo toho zkusím něco pozitivního co mě napadlo včera a zrealizoval jsem dnes.

Ve vaření jsem tak trochu samouk a tvrdohlavec. Mám k jídlu svůj přístup a vím co nám chutná a podle toho taky vařím. Dneska jsem chtěl vyzkoušet jak vepřová panenka reaguje na dlouhé a pomalé pečení. Ráno než jsem šel na squash jsem zapnul troubu a začal chystat maso.

Dno hrnce jsem pokryl silnou vrstvou olivového oleje a na to naházel na půlkolečka nakrájenou cibulku. Cibulku jsem zasypal oreganem a jemně opepřil. Nato jsem položil kousky masa a osolil jsem je. Jelikož se mi zdálo, že té cibulky je málo vzal ještě jednu pořádnou mrkev a začal ji na to všechno strouhat. Mrkev jsem pěkně rovnoměrně roprostřel po celé ploše hrnce. Nakonec jsem to celé pěkně pokropil sójovkou a podlil trochou vody, aby to neleželo jen ta na suchu. Přikryl jsem to pokličkou a šup s tím do trouby vyhřáté na 150 stupňů a hurá na squash.

Po squashi jsem byl velmi zvědav jak to vypadá. Vypadalo to skvěle a ta vůně… Mňam. Maso jsem vytáhl z hrnce a zbytek pořádně promýchal. Paj jsem dal maso zpátky a šup s tím zpět do trouby. Další dvě hodiny pečení a už jsem začínal mít hlad. Naškrábal jsem tedy brambory a dal je vařit s kmínem.

Zbývalo vyřešit jak s tím na talíř. Nejdřív brambory, pak maso a pak vybrat mrkev s cibulkou z té spousty šťávy v hrnci a hezky tím nazdobit brambory. Celé jsem to pak zalil troškou té šťávy z hrnce.

Výsledek byl výborný. Příště to zkusím s nějakým tučnějším masem. Taková pěkně prorostená krkovička v celku by moha být ještě lepší.

 

Komentáře

centi vytvořeno 28.03.2009 v 19:24

Skoda ze si nespravil fotky. Ale znie to veelmi chutne.

 

Přidej komentář

 
Povinná pole jsou vyznačena tučně.